Tips för potträning

Vi har en snart treårig kille här hemma som VÄGRAR gå på pottan och toaletten. Inget konstigt med det i denna ålder men det som är så frustrerande är att han var i stort sett torr i vintras. Han kissade på toaletten och hade kalsonger på sig hemma. Sedan blev han jättesjuk och sedan dess har det låst sig. Han blir vansinnig om man försöker med pottan eller toaletten. Och vi tvingar honom absolut inte.

Jag fick ett tips i en mammagrupp på Facebook om denna Pottkalender och klickade hem en direkt från Bokus. Sååå fin och jag hoppas verkligen det kommer fungera. Vi har än så länge bara tittat i den och provklistrat några klistermärken.

Det går alltså ut på att barnet får klistra antingen ett kissklistermärke eller ett bajsklistermärke (eller båda) varje gång som barnet har gjort något på pottan eller toaletten. Superkul idé tycker jag!

Någon mer som har testat denna pottkalender eller har ni några andra tips på hur man kan få sitt barn torr?

pottkalender

blöjfri

2 kommentarer Lägg till din
  1. vi köpte en vanlig klistermärke bok hon fick klistra en för kiss och två för bajs 🙂 funkade as bra:)

  2. Oj det där är ju svårt nu när han är så stor. Annars hade jag sagt börja potta tidigt. Men jag tror det där med klistermärken är en jätte bra idé. Med parmida märkte man att hon var redo men hon har ju suttit på potta från 4 månader så hon var ju van. Hon blev ju fri både dag och natt förra sommaren men mycket hjälpte att ta av blöjan och kolla med henne hela tiden och låta det hända olyckor

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *