Första passet avklarat

Måndag och dags att starta mitt nya träningsprogram för att kunna klara av att springa en mil. Jag har hittills fått ett schema för sex veckor och efter det får jag ett nytt. Första passet var intervaller!! Jag har aldrig någonsin sprungit intervaller förut så jag hade inte riktigt någon koll på vad som väntade.

Passet var 30 minuter långt och vi körde 2-2 intervaller. Springa två minuter och gå två minuter. Låter väl enkelt va? De första två var helt okej men sen vart det grymt jobbigt vill jag lova och jag var knallröd i ansiktet och riktigt svettig när passet var över.

Men fy fan vad stolt jag är!!!! Jag klarade det! Dessutom gjorde jag det tydligen riktigt bra på väldigt bra tider. Jag har ju noll koll på löpning så har ingen aning om hur snabbt som är bra eller inte. Men jag fick höra att jag var född till att springa. Värmer väldigt bra när man är en total nybörjare vill jag lova!! 🙂

Det jag är nästan mest förvånad och glad över är att jag höll ett extremt jämnt tempo och sprang 400 meter på strax under 2 minuter nästan varje intervall. Jag trodde jag skulle ha alla möjliga olika tider eftersom jag är så pass ovan och inte riktigt vet vad mitt tempo är.

Det kändes riktigt skönt att få göra det ”under uppsikt” såhär första gången då man har någon som peppar en och berättar vilken tid man bör ligga på osv. Jag har så lätt att ge upp när det gäller löpning så hade jag kört detta själv hade det inte alls blivit lika bra.

Nu vet jag vart jag bör ligga som ”sämst” så då blir det lättare att köra intervaller på gymmet sen. Jag ska dock träffa Carola en gång i veckan och träna så vi får en bra dokumentation över mina (förhoppningsvis) framsteg.

Intervaller var väl inte det roligaste jag har kört men fördelen är att det är intensivt och går fort. Riktigt bra träning och nu efteråt känns det sjukt bra i kroppen. Nästa gång blir det kanske roligare då jag har tider att slå 😉 Taggad är jag i alla fall!!!!

crossfit

löpning

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *