Vecka 37 – sömnproblem och öm mage

Ännu en vecka har passerat och vi går nu in i vecka 37. I denna vecka beräknas bebis vara ungefär 46 cm lång och väga runt 2,8 kg. Bebisen är så gott som klar och det är bara lungorna som behöver ännu en vecka för att bli fullt mogna.

Uppdatering om hur jag mår då. Foglossningen är precis som förut, varken sämre eller bättre. Tacksam att det inte blivit värre dock. Illamåendet har eskalerat och jag har nu svårt att sova p.g.a. det och vaknar mitt i natten och tror jag ska spy.

Huden på magen är galet spänd och hela magen känns som ett enda stort blåmärke som värker så fort jag andas eller råkar nudda huden. Jag tror ärligt talat att det spricker när som helst. Usch! Jag har dock inte fått en enda bristning ännu så det ska jag vara tacksam över. En ytterst svag hormonrand har börjat visa sig både ovanför och under naveln, men som sagt den är jättesvag och syns knappt.

Och sen kommer vi till det som besvärar mig mest just nu – sömnen. Jag kan inte sova. Jag sover ingenting på dagarna och knappt någonting på nätterna. Mitt ständiga kissande, illamåendet och foglossningen gör allt för att jag inte ska få somna.

Jag kan ta den senaste natten som ett exempel. Jag gick och la mig vid 22. Eftersom jag har ont i höfterna så måste jag byta sida väldigt ofta och att ligga på rygg påfrestar svanken som jag också har ont i. Varje gång jag byter position så blir jag jättekissnödig och måste springa på toaletten.

När klockan var 00:30 hade jag kissat minst 7 gånger (överdriver INTE) och var jättehungrig så bara att gå upp och äta. Lägger mig sedan i sängen igen och hinner nog gå och kissa två gånger till innan klockan är 01:30 då Willem kommer in till oss. Han är dyngsur och har kissat ner hela sängen så bara att gå upp och ta hand om oredan. Det ”roliga” är dock att blöjan är snustorr…. MORR!!

Jag tar sedan med mig Willem in till våran säng och försöker somna. Min älskade man har en tendens att kunna somna på en sekund så han sover redan när vi är tillbaka. Dessutom snarkar han högljutt. Timmarna går och kisspauserna blir ännu fler. Vid 03:00 tar jag med mig Willem, som inte heller kan sova, ut till soffan och lägger mig. 04:00 somnar han äntligen och jag fortsätter att gå och kissa. 05:00 var det min tur att somna och två timmar senare blir jag väckt av Willem. Underbara natt!!!

Om jag längtar efter förlossningen? JAAAA!!!! Om jag tror att jag kommer få sova mer när bebisen är ute? Hell no…..

Gravid

Ellinor

2 kommentarer Lägg till din
  1. Det skulle kunna ha varit jag som skrev det där. Med sjusovande sambo, snarkningar, kissande, vända på mig stup i kvarten osv. Har nog inte sovit mer än 1 timme åt gången de senaste månaderna! Som jag längtar till förlossningen! Sen att man inte kommer kunna sova mer då är kanske sant, men man slipper ha ont o springa och kissa varje kvart iallafall! Inbillar jag mig…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *