Denna dagen ett liv!

Farbror Melker ifrån Saltkråkan var nog inte så dum när han myntade begreppet ”denna dagen ett liv”. Han var nog snarare jäkligt klok för han har ju helt rätt. Varje dag är ett liv. Eller BÖR vara ett liv för vi vet ingenting om morgondagen. Vi vet inte ens om det finns en morgondag. Rent krasst vet vi inte hur det ser ut om 10 minuter ens.

Livet är NU. Livet är inte det förgågna eller det som ännu inte har inträffat. Eller ja jo, fel av mig, det förflutna är också en del av livet. Det är minnen utav svunna tider. Minnen från livet som var. Men livet här och nu, det måste levas innan det också tillhör dåtiden och tiden som var. Det gäller att göra det bästa utav varje minut, varje dag. Det gäller att fylla dagarna med sådant vi vill minnas när vi tänker tillbaka.

Nu menar jag inte att man måste ha dödskul varje sekund, hela tiden utan jag menar att man måste leva. Man lever även om man tar sovmorgon. Man lever medan man slötittar på serier i soffan. Man lever under promenaden man njuter av på lunchen. Man lever när man lär sig att njuta av stunder och vara i nuet.

Det jag pratar om är att jag tror det finns många som antingen lever i det förflutna. Lever på en tid som var eller grämer sig över en tid som inte var. Plågar sig själva med negativa minnen och faktiskt missar att de kan göra något bättre utav här och nu.

Sen har vi dem som lever i framtiden. Om en månad då ska jag vara lycklig. Om 15 kilo då kommer jag se världen på ett annat sätt. När jag har mer pengar då ska jag leva livet. Dessa kilon och pengar kanske aldrig inträffar så som vi vill att de ska göra. Vad gör vi då? Står olyckliga kvar och tänker återigen att ”nästa år ja då jäklar, då ska jag bli lycklig”. Men nu då? Varför inte nu? Vad är det med ordet NU som verkar skrämma så många?

Jag förstår att man inte kan knäppa med fingrarna och få 10.000 i handen och man kan heller inte gå ner 15 kilo på en dag. Men man kan nyttja varje dag för att sakta men säkert komma närmare sina mål. För drömmar och mål är det inget fel på. Det som är fel är när vi lägger all vår lycka i framtiden och glömmer att nutiden också förtjänar att fyllas med glädje och livskvalitet.

Jag väljer att leva som farbror Melker. Denna dagen, ja varje, dag ett liv! För vem vet vad som händer när denna text är färdigskriven. Krasst, tråkigt, men sant!

Lev och njut!!!! 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *