Ta bort ”födelsemärke”

Idag var jag på vårdcentralen för att kolla upp tre märken. Två är födelsemärken som vuxit väldigt mycket på sistone och det sista är någon typ av prick som sitter mellan två tår. Den kom för några år sedan och har sedan dess vuxit en hel del samt ändrat färg till en mörk nyans.

De två första var det ingen fara med men den sistnämnda mellan tårna var sämre. Tydligen ”ska” man inte ha märken just där så den ska de ta bort för att sedan analysera. Säkert ingen fara men klart man blir lite orolig ändå.. Glad att jag kollade upp det 🙏🏻

Någon här som tagit bort ett födelsemärke eller annan prick? Gör det ont.? 🤷🏼‍♀️

2 kommentarer Lägg till din
 1. Jag tog bort ett ganska stort födelsemärke. Som ett tummartryck. Själva borttagningen gjorde inte ont. Kändes inte alls eftersom jag var bedövad.
  Eftervården var sämre men det pga att det satt tokigt så att stygnen böjdes och det blev då lite inflammerat. Sen tog dom mina stygn flera dagar för tidigt så att såret sprack upp lite och jag har idag ett sjukt stort ärr som är värre än märket innan…
  Men som sagt. Själva borttagningen var helt problemfri och kändes inte alls 😊
  Så det behöver du inte vara orolig för.
  Lycka till

  1. Hej, tack snälla för svar. Jag har nu äntligen fått min tid men får vänta några veckor till. Gick inte alls så fort som de sa;) Hoppas det går lite smärtfritt för mig. Jobbigt med eftervården dock! Tack 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *