Sterilisering nästa

Jag blir så trött. Det känns som att jag kämpat hela mitt liv med att få någon ordentlig hjälp med preventivmedel och liknande då det alltid strulat för mig. För flera veckor sedan ringde jag till gyn för att framföra mitt missnöje med senaste besöket då jag blev dåligt bemött och passade då även på att boka in en telefontid eftersom jag har en hel del frågor som fortfarande är obesvarade. Idag vid 13:00 skulle de ringa. Ingen ringde!

Fan vad less jag blir. Det känns som att man som kvinna får kämpa sig blodig för att få någon vettig hjälp i detta land. Ska det vara så? Jag betalar sjukt mycket skatt precis som alla andra men vad fan får man för det? Ja jag är upprörd!!

Jag går just nu på Visanne som är en medicin för endometrios. I fyra månaders tid så gick jag på den samtidigt som jag tog mina vanliga p-piller. Efter ett besök på apoteket fick jag höra att Visanne inte får tas tillsammans med andra hormonella tabletter så jag slutade illa kvickt och står nu utan preventivmedel. Detta ville jag diskutera idag. Men ingen ringde!

Nu har jag ledsnat rejält och det lutar väl åt att min man får sterilisera sig istället för uppenbarligen finns det ingen vettig hjälp att få som kvinna. Fy skäms!!….

7 kommentarer Lägg till din
  1. Ja alltså om ni inte ska ha fler barn och känner er säkra på det, så kör på bara med sterilisering! Jag har inte ens problem med preventivmedel men det är bestämt sen innan vi ens fick barn nr 1 att när vi är klara så ska han sterilisera sig. Ser ingen anledning att jag ska fortsätta hålla på och tillföra hormoner till min kropp när det finns en så mycket enklare lösning.

  2. Fast det där med sterilisering (för mig som kvinna) har visat sig vara en never ending story av trassel det med! Mälarsjukhuset glömmer att återkoppla, skickar en till slut till läkare med noll koll, börjar om med utredningar igen, missar vårdgarantitiden, hänvisar till Kullbergska som bokar operationstid under en period när jag redan klargjort att jag inte kan pga utlandsjobb, återremiss till Mälarsjukhuset igen och där händer ingenting!! Jag meddelade redan på efterkontrollen efter yngsta sonen att jag skulle steriliseras pga olika anledningar. Han fyller snart 4 år…
    Det går bra nu!

    1. Varför skulle det vara lättare/bättre att hon steriliserade sig än hennes man? Det är ju mycket mindre ingrepp på män. Det är väl inte endast hennes ansvar?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *