När man bryter ihop totalt…

Gårdagens glamorösa zombie-jag var väldigt tacksam för mina tatuerade ögonbryn!!!!

bryter ihop

De flesta såg nog att söndagen inte alls var min dag. Jag mådde skitdåligt helt enkelt. För att ta det från början så börjar vi med natten mot söndagen. Kortfattat så var Isabella vaken i stort sett hela natten och vid ett tillfälle så var även Willem vaken samtidigt. Isabella spydde, spydde, spydde och vi hamnade tillslut på soffan men inte heller där ville hon sova. Jag fick totalt sova 2 timmar och dessa var inte sammanhängande. Hade ju inte varit en stor grej om det inte vore för att jag redan ligger tusen timmar back på sömnkontot.

Vi startade vår söndagsmorgon hemma hos svärmor på frukost. Där bröt jag ihop av sömnbrist och kunde verkligen inte hålla tillbaka tårarna. Det ska sjukt mycket till för att jag ska bryta ihop av utmattning så ni kan ju förstå hur jävla trött jag var…

Till råga på allt så åkte Henke iväg på jobbresa till Tyskland igår. Jag blev då ensam med två småbarn. En 2,5 åring som är inne i världens 3-års trots och en 7-veckors som vägrar sova. Hon hade ju varit vaken hela natten och höll sig sedan vaken nästan hela dagen. Helt sjukt!!!! Farfar tog i alla fall de stora grabbarna, annars hade jag varit ensam med fyra barn och jag kände ärligt talat att jag inte klarade av det.

Jag vill inte ens försöka räkna antalet gånger jag brast ut i gråt här hemma igår. Jag blödde till och med näsblod för att jag var så himla trött. Inte bra! Som ytterligare lite grädde ovanpå allt jävla mos så hade jag extrem otur när vi tog oss upp på stan för att köpa med mat hem. Jag orkade inte laga mat och egentligen orkade jag inte gå iväg med barnen till stan heller men det gjorde vi och kom hem, skulle äta – då ser jag att vi fått fel mat!!! En maträtt som inte ens Willem vill äta och jag aldrig någonsin skulle stoppa i munnen. FRUSTRERAD!!!!! Det var bara att klä på barnen och mig själv igen och gå tillbaka och få rätt mat…. Så nej gårdagen var INTE min dag!

Men för att addera någonting positivt till detta inlägg – jag sov betydligt bättre i natt. Tror faktiskt jag fick ihop 5 timmar i alla fall. Uppdelade på fyra olika tillfällen men skit samma – 5 timmar!!! Det är lycka för mig 🙂

På grund utav Isabellas dåliga sömn som varat väldigt länge nu och hennes konstanta kräkande så har jag faktiskt börjat ge henne lite ersättning för att prova om det kan få henne att sova bättre och/eller kräkas mindre. Det funkade ju uppenbarligen i natt då hon inte alls spydde lika mycket. Hon spydde många gånger men det var inga decilitermått som kastades upp som det brukar vara….

Det är absolut inget fel att ge ersättning till sitt barn och det gör en absolut inte till en dålig mamma men för mig är detta jättejobbigt. Jag känner mig otillräcklig på något sätt. Jag har länge funderat på att ge henne ersättning just för att kunna få sova bättre och kunna bli avlastad men jag har hela tiden skjutit på det eftersom jag tycker det är skitjobbigt. Men nu har jag insett att jag måste om jag ska orka ta hand om mig själv och mina barn. För annars vore jag en dålig mamma!!!

flaskmatning

Till er som väntade på en uppdatering om kostschemat – förra veckan innehöll tre kalas och massa fika så jag kände inte att det var rättvist att ta några mått då och en våg har jag fortfarande inte införskaffat. Välmåendet var inte heller riktigt aktuellt att ta upp av den anledning ni läst ovan.

Kosten hjälper mig otroligt mycket och gör att jag orkar mycket mer än jag annars skulle men den kan inte ersätta sömnbristen när det gått så långt som det nu gått. Därför valde jag att strunta i att mäta mig och strunta i att uppdatera. När allting med Isabella lugnat ner sig så återgår jag till det igen. Jag lovar! Jag äter dock fortfarande mina mål som jag ska men med all min stress och dåliga sömn så tycker jag inte det blir rättvisa resultat.

 

2 kommentarer Lägg till din

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *