Musikens delaktighet i alla stora ögonblick

Vet ni vad jag kom på för några dagar sen? Musik betyder så himla mycket för mig, för oss, jag och min man. Det är många som säger och tycker så men jag kom att tänka på att musiken har funnits med oss i alla stora ögonblick under dessa snart 5 år tillsammans.

Till att börja med så träffades vi genom musiken. Vi möttes på en kryssning i december 2012. En Mondaybarkryssning och vi möttes tack vare att vi delar samma musiksmak. Tänk vilken tur att han hade hytt i samma korridor som mig och tänk vilken tur att just han tittade in i just min hytt just då.

I oktober 2013 gifte vi oss och vad fanns med då – jo musiken så klart. Vi ville inte gifta oss i kyrkan. Vi ville inte ha något stort bröllop och vi ville absolut inte ha liknande som alla andra.Vi ville göra på vårt sätt, precis som vi alltid gör. Därför hade vi hardstyle på vårt bröllop och bröllops låten var Halos med Frontliner. Tror inte många har gift sig till den, men det har vi 🙂 Ett filmklipp från bröllopet ser ni nedan.

 

När vi sedan fick vårt första barn i augusti 2014 så ville vi självklart göra även det på vårt sätt. Och tur var väl det med tanke på att förlossningen tog så sjukt lång tid och utan musiken vet jag inte vad jag hade gjort. Vi hade i alla fall med oss en skiva med hardstylelåtar på som vi spelade i förlossningsrummet. Inga konstigheter.

I januari 2017 föddes vårt andra barn och självklart fick musiken en viktig del i även den händelsen. Varje gång en barnmorska kom in så skruvade Henke ner volymen och till slut så sa en åt oss att det var vår förlossning och vi får göra precis som vi vill och behöver inte sänka volymen för deras skulle. Jag tackar gudarna att musiken var med oss för den gav mig så enormt mycket kraft och energi till att orka. Även denna förlossning var ganska lång (inte i närheten utav den första men ändå längre än genomsnittet).

Isabella föddes med ansiktet uppåt och det tog en evighet innan hon ens kom ner så att jag kunde få börja krysta. För att få ner henne den sista biten så stod jag upp med mitt gåbord och min lustgasmask hängandes på det och diggade med höfterna i takt till musiken. Jag var jättefokuserad och fick till och med beröm för min grymma taktik som dessutom funkade riktigt bra. Tillslut var hon nere i kanalen och reda att tryckas ut 😉

Sen har vi ju alla fester och kryssningar som vi går på tillsammans då och då. De ger oss så himla mycket energi, livsglädje och eufori. En eufori som inte är från denna värld. Endorfinerna pumpar i kroppen och att få dela dessa tillfällen med sitt livs kärlek är magiskt! Jag finner inget annat ord än magiskt!!!

Jag undrar vad nästa betydelsefulla ögonblick som musiken ska dela med oss blir!!

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *