Kebnekaise – ett stundande äventyr

Hur vackert är inte detta?? Jag har ju en punkt på min Bucket list om att bestiga ett berg och planerna denna sommar innehåller just det – bergsbestigning. Jag och Henke ska upp på toppen av Kebnekaise. Så jäkla häftigt så jag nästan smäller av.

I helgen satt vi och planerade för fullt. Tittade ut en möjlig vecka för äventyret och ska försöka få barnvakt så man kan bestämma exakta datum. Vi skrev även ner en lista på exakt allting som vi behöver köpa, kläder och utrustning. Det är en hel del vill jag lova så lika bra att börja beta av listan.

En annan stor utgift blir att ta sig dit och hem och sedan boende där. Vi har inte bestämt oss för om vi ska bo i stuga eller tälta. Det lutar åt att vi ska tälta. Det gör ju upplevelsen ännu mera spännande tycker jag 😉 Färdvägen dit blir i alla fall bil till Arlanda, flyg till Kiruna, buss till Nikkaluokta och sedan två mils vandring rakt ut i vildmarken. SEN kan vi äntligen börja med det riktiga målet – bestiga Kebnekaise. WOW!!

Planeringen har alltså påbörjats men vi har en lååång väg kvar och mycket mer att fixa. Någon som har bestigit Kebnekaise eller ett annat berg och har något tips? Eller är det någon som precis som vi har planer på att ge sig upp? 🙂

 

2 kommentarer Lägg till din
  1. Jag var upp på kebnekaise för typ 100 år sedan. Mitt tips är att bo i stuga, i alla fall natten efter ni varit på toppen. Kroppen och huvudet kommer vara helt slut och då att slå upp ett tält hade varit omöjligt för oss. Dessutom skulle vi gå tillbaka till bussen dagen efter så vi skulle upp tidigt .. 🙂 men faaantastisk upplevelse !

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *