Godaste dadelbollarna med protienellagömma

Alltså hörrni!! Jag har hittat på godaste grejen. Eller den kanske redan är ”uppfunnen” men för mig var detta nytt. Häromdagen så testade jag att baka dadelbollar för första gången och jag blev riktigt positivt överraskad. Hela familjen älskade dem och jag kan inte fatta att något som varken innehåller smör eller vitt socker kan vara så gott. Sen kom jag på den bästa idén någonsin – Dadelbollar med fyllning utav Proteinella!!! My gaaaad!

Så idag testade jag det. Jag gjorde dadelbollarna precis som förra gången. Skillnaden nu var att jag började med att ta fram Proteinellan och la små klickar utav det på ett fat. Fatet ställde jag sedan i frysen i ca 20 min.

När jag sedan skulle rulla bollarna så såg jag helt enkelt till att en klick stelnad Proteinella fanns med i mitten utav varje boll. Enkelt va? Det var det! Och så sjukt jäkla gott. Jag är kär!!!! Helt ärligt godare än vanliga chokladbollar. Här nedan ser ni receptet på dadelbollarna:

20 färska dadlar som du tar ut kärnorna ur

2,5 dl fiberhavregryn

1 dl naturella cashewnötter

2 tsk vaniljpulver (OBS ej vaniljsocker)

4-5 msk kakao

Kaffe, styrka och mängd efter eget tycke

1 nypa flingsalt

Mixa allting i en matberedare och se till att det är ordentligt blandat och malet. Inga klumpar eller bitar. Jag mixade dadlarna först, sedan hade jag i torrvarorna och sist kaffet för att jag skulle kunna avgöra mängden på det. Rulla sedan bollar med Proteinella i och ha på kokos. MUMS!!!

Att något så nyttigt kan vara så fruktansvärt gott!! ♥

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *