Första mensen med hormonspiralen

Haft min hormonspiral i över tre veckor nu och precis fått första mensen. Väldigt efterlängtad. I torsdags trodde jag nästan att jag var gravid, haha. Magen putade rätt ut under naveln och det såg ut som en bebismage i vecka 12 typ. Adderar man mitt illamående och min foglossning på det så var det ju lite oroväckande.

Nej jag trodde inte jag var gravid faktiskt men jag fick lite lätt panik vad gäller kroppen. Jag tränar, rör på mig och äter bra och ändå får jag en bebismage. Två dagar senare kom mensen så uppenbarligen var det en mensmage och ingen bebismage. Inte alltid lätt att veta 😉

Dag två nu och jag blöder ju inte alls mycket. Känns jättekonstigt. Kan ha tamponger i storlek normal och behöver inte byta på flera timmar. Ska det vara såhär enkelt? 🙂 Hallelujah! Dessutom är mensvärken mildare och jag behöver absolut inte ta någon Ipren utan klarar mig bra utan.

Nu ska det bli spännande att se hur länge mensen varar. Har läst att den kan stanna upp och komma och gå lite som den vill de första månaderna med hormonspiral. Kommentera jättegärna med era erfarenheter utav hormonspiral och mens! <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *