Favorit i repris – Saffranswraps

img_1626

img_1627

16 st

5 dl mjölk

2 påsar saffran

50 g jäst

2 krm salt

1 tsk mald kardemumma

2 dl strösocker

250 g creme fraiche 15%

100 g mjukt smör

13-14 dl vetemjöl

Fyllning

500 g mandelmassa

1/2 dl mjölk

Vispad grädde

GÖR SÅHÄR

1. Värm mjölk och siffra tills det är fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan.

2. Tillsätt salt, kardemumma, strösocker och creme fraishe.

3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl.

4. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under bakduk, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.

5. Dela upp degen i 16 bitar, kavla ut varje bit till en rund platta som är ca 2 mm tjock. Grädda på en bakplåt med bakplåtspapper i 2-3 minuter. De får inte bli FÖR gräddade för då blir de så hårda att de inte går att vika ihop. Låt wrapsen svalna under en bakduk.

6. Blanda mandelmassa och mjölk till en gegga.

7. Fyll sedan wrapsen med mandelmassröran och spritsa grädde över. Vik ihop.

8. För trevligare servering så föreslår jag att du viker in dem i bakplåtspapper och knyter ett snöre runt.

Njut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *