16 st
5 dl mjölk
2 påsar saffran
50 g jäst
2 krm salt
1 tsk mald kardemumma
2 dl strösocker
250 g creme fraiche 15%
100 g mjukt smör
13-14 dl vetemjöl
Fyllning
500 g mandelmassa
1/2 dl mjölk
Vispad grädde
GÖR SÅHÄR
1. Värm mjölk och siffra tills det är fingervarmt. Lös upp jästen i degvätskan.
2. Tillsätt salt, kardemumma, strösocker och creme fraishe.
3. Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl.
4. Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under bakduk, ca 45 minuter. Sätt ugnen på 225 grader.
5. Dela upp degen i 16 bitar, kavla ut varje bit till en rund platta som är ca 2 mm tjock. Grädda på en bakplåt med bakplåtspapper i 2-3 minuter. De får inte bli FÖR gräddade för då blir de så hårda att de inte går att vika ihop. Låt wrapsen svalna under en bakduk.
6. Blanda mandelmassa och mjölk till en gegga.
7. Fyll sedan wrapsen med mandelmassröran och spritsa grädde över. Vik ihop.
8. För trevligare servering så föreslår jag att du viker in dem i bakplåtspapper och knyter ett snöre runt.
Njut!