Dag två – kosten

Igår, tisdag var det dags för dag två. Kan inte säga annat än att det gick hur bra som helst. Fortfarande inga kramper eller känningar av min IBS alls. SÅ himla skönt! Och heller ingen huvudvärk. En kostomställning brukar kunna ge huvudvärk men jag antar att min stackars kropp var så less på allt skit jag har stoppat i mig att den är väldigt tacksam över den plötsliga förändringen 🙂

På kvällen hade jag inget sötsug alls utan suktade istället efter mitt efterlängtade kvällsmål som jag tycker är så himla gott 🙂 Jag verkar ha hyfsat enkla och smidiga kvällar framför mig.

Nu kanske ni tror att allt är en dans på rosor och att detta är superenkelt för mig. Men NEJ det är det absolut inte. Jag är djupt sockerberoende och detta är en väldigt jobbig kamp för mig, hela tiden. På eftermiddagen fick jag ett enormt sötsug och jag kände nästan för att klättra på väggarna. Det var jättejobbigt!! Men istället för att ge efter för alla ursäkter, bortförklaringar och andra dumheter som hjärnan då hittar på så ansträngde jag mig för att hitta en lösning och jag kom på en.

Jag vet att när jag har tränat så har jag lättare att hålla kosten och äta bra än en dag när jag inte har tränat. Jobbigt läge tänkte jag eftersom jag inte har börjat gymträna än. MEN sen kom jag på att jag kunde gå ut och ta en snabb promenad istället. Det är också träning. Så istället för att stoppa i mig massa skit så såg jag till att kroppen fick motion, frisk luft och energi från solen. Hur bra var inte det? 🙂

Eskilstuna

Bugaboo

Dagens tips för att hålla suget borta

Rör på dig. Kan du träna så åk och träna. Annars funkar en promenad eller lite hemmaträning lika bra. Det viktiga är att du ska ta bort fokuset på det negativa och istället fylla kroppen med positiva känslor och underbara endorfiner. Du känner dig duktig oh gladare och tankarna på det onyttiga och negativa avtar och känns inte alls lika lockande längre.

Lyckad dag med andra ord! In och kika på bloggen imorgon för att få uppdatering om dag tre och förhoppningvis något mer tips för att hålla suget borta 😉 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *