Amningen – nu ger jag upp….

Ja nu ger jag upp. Jag har bestämt mig. På grund utav Isabellas kräkningar, dåliga sömn och ständiga ätande så kommer jag nu börja fasa ut amningen. Eller jag har redan börjat. Isabella får just nu både ersättning och ammas och jag kommer försöka få in fler och fler flaskor varje dag för att avsluta amningen på ett smidigt sätt.

Att ta flaskan var aldrig ett problem och hon tuttar på för fullt. Hon kräks mycket mindre utav ersättningen och det går längre tid mellan amningarna. Jag upplever att hon blir lugnare under hela dygnet när jag ger henne ersättning. Hon är inte lika mycket vaken och härjar inte hela nätterna som hon gjorde tidigare.

Tre nätter i rad har jag nu fått sova jättebra. Hon får en flaska innan hon går och lägger sig och sen ammar jag henne kanske 4 gånger under natten (varannan timme). Hon somnar direkt efteråt utan att spy eller vara vaken en längre period. SÅ SKÖNT!!!! Nattamningen är den jag kommer ta bort sist eftersom jag tycker det är smidigast att ta bröstet på nätterna.

Det känns verkligen som en lättnad att ha tagit detta beslut tillslut. Jag velade väldigt länge fast jag visste att det skulle sluta såhär. Nu kan jag bli avlastad mycket mer utav Henke och kan vila upp mig emellanåt så jag orkar vara en bra mamma. Det är så mycket viktigare än att Isabella blir ammad i ett visst antal månader. Jag vill orka! Jag måste orka. Jag har insett det nu och det är så jävla skönt.

Men herregud så jobbigt det ändå har varit att komma fram till det beslutet. Det är så himla mysigt att amma och detta är troligtvis mitt sista barn så den sista amningen lär utföras med tårar i ögonen. Vill inte ens tänka på det så himla känslig som jag är. Börjar gråta bara av att skriva det här… MEN det känns ändå som en lättnad och som rätt beslut. Heja mig!!!

ersättning

 

4 kommentarer Lägg till din
  1. Heja heja! Jag ville amma min äldsta men jag var en zoombie och allmänt grinig jämnt för han inte förstod grejen och tig fel grepp så tuttarna var som stora sår.. Jag fick stöd utav min svägerska och svärmor till att gå över på ersättning fullt ut för att jag skulle bli en glad mamma som orkade mer. Sjukt jobbigt beslut men att veta att man har stöd gör att det blir lite lättare!

  2. Jag ville också amma Novalie men pga hennes reflux fick hon bara ersättning dagtid från att hon var 3 mån för den kunde hon lättare behålla. Jag nattammade tills hon var 5 mån så njöt av den de två sista månaderna 😊

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *